PİLATES ZONE ANKARA 0530 206 8090

Pilates Bir Trend Değil, İhtiyaçtır.

Pilates Bir Trend Değil, İhtiyaçtır.

Son günlerde etrafınızdaki arkadaşlarınızdan ne çok kişi pilatese başladı değil mi? Siz bir yandan dudak büküp bir yandan da içinizden “bi pilatesiniz eksikti” diyorsunuz. Ama öte taraftan “ya arkadaş ne menem bir spor ki bu herkesin dilinde” diye merak da ediyorsunuz. 

Bazı dönemler bazı sporlar moda oluyor. Bir dönem hepimiz Jane Fonda eşliğinde aeorobik yaptık. Sonra step tahtalarıyla tanıştık. Adrenalinimiz eksik kaldı dedik kick boksa başladık. Sonra tüm sporları zararlıca bulan doktorlarımız oldu “sen yüz kardeşim” dedi. Biz de yüzdük. Bu ve bunun gibi birçok egzersiz modeli dönemsel olarak trend oldu ve sonra popularitesini yitirdi.

Aslında Birinci Dünya savaşından beri bilinen pilatesle Türk halkının imtihanı Ebru Şallı’yla oldu. Eski bir model olan Ebru Şallı pilatese başlayınca “ben de bu vücuttan istiyorum diyen” kadınlarımız hemen birer mat, birer top alıp TV’nin karşısına geçtiler. Farkındayız olayı biraz karikatürize ediyoruz ama ne zaman ki pilates spor salonlarına girdi işte o zaman daha ciddiye alınmaya başlandı. 

İşte o gün bugündür etrafınızdaki eş dost, kadın-erkek pilates yapıyor. Bu sporu diğer salon sporlarından üstün kılan yanlar tamamen ihtiyaçtan doğan bir spor olmasından kaynaklanmaktadır. 

Pilates yaygın olarak ilk kez J.Pilates tarafından, I. Dünya Savaşı sırasında yatalak askerlerin fiziksel ve mental kondisyonlarını geliştirme amacıyla kullanılmıştır. Hastaları için 500 belirli egzersiz tasarlayan J.Pilates zihinsel ve fiziksel sağlığı bir araya getirmeyi hedeflemiştir. Yetmemiş bulduğu akıcı hareketlerde nefes, kontrol ve konsantrasyonu birleştirmiştir. 

Bu sporun size geri dönüşü ise artan esneklik, güç, beden farkındalığı, enerji ve gelişmiş zihinsel konsantrasyon olacaktır. Sağlıklı insanların hemen her yaşta yapabileceği bir spor olma üstünlüğüne sahip olan pilates aynı zamanda pek çok fizyoterapist tarafından da rehabilitasyon sürecinin bir parçası olarak görülmektedir. Bu da pilatesi diğer trend olan branşlardan keskin bir şekilde ayırmaktadır. Kaldı ki pilatesin trend olmasında ve moda olduğu için yapılmasında da bir sakınca görmüyoruz. 

Yapan herkes bu sporun faydalarından istifade edecektir. Bunun için tek şart pilateste tecrübesi duvara asılan sertifikanın ötesine geçen tecrübeli hocalarla çalışmaktır. Biraz kendimizi tarif etmiş olduk sanırım ;)